21-09-’16 Politie houdt vier personen aan na achtervolging

Mariënberg, 21 september 2016
Agenten hebben op dinsdag 20 september in de omgeving van Mariënberg vier personen aangehouden na een achtervolging. De vier personen waren twee mannen van 20 en 37 jaar en twee vrouwen van 20 en 43 jaar. Alle vier komen uit Enschede. Ze zaten met z’n vieren in een auto die er vandoor ging bij een snelheidscontrole op de N36 nabij Westerhaar. Met behulp van een Whatsapp groep konden de vier worden aangehouden.

Omstreeks 14.00 reed de auto met een te hoge snelheid langs een snelheidscontrole op de N36 bij Westerhaar. Een motoragent wilde hierop de auto een stopteken geven, maar deze reed met dezelfde hoge snelheid door richting Hardenberg. Op de rotonde bij de witte paal raakte de auto een bestelauto die hierdoor beschadigd raakte. De achtervolging ging verder richting Hardenberg. De auto van de vier personen haalde snelheden van 179 km/h gemiddeld. Ook toen de auto door Hardenberg over de Twentseweg richting Bergentheim reed werden hoge snelheden bereikt. Dit veroorzaakte een levensgevaarlijke situatie voor andere weggebruikers.

In verband met de veiligheid besloot de motoragent de achtervolging te staken. Andere agenten keken al uit naar de auto en zagen deze rijden op de Hardenbergerweg richting Mariënberg. Ook hier reed de bestuurder als een bezetene. Vlak voor de kruising met de N36 maakte de bestuurder een stuurfout waarbij hij een band lek reed. De auto reed een zandpad op stopte waarna de bestuurder ervan door ging. De drie andere inzittenden werden aangehouden.

De vierde aanhouding is gedaan dankzij de Whatsapp groep.De 37-jarige bestuurder wist lopend te ontkomen. Dit was van korte duur, want via een buurt Whatsapp groep kwam korte tijd later een melding dat de verdachte op de Kanaalweg Oost in Bergentheim liep. Agenten hielden hem daar aan.

Waarom de auto er na het stopteken bij de controle vandoor ging is nog onduidelijk. Twee van de drie inzittenden kregen een proces verbaal wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bestuurder kreeg een groot aantal processen verbaal in verband met de vele overtredingen van de wegenverkeerswet.