22-05-’16 Vriezenveen helpt gisteravond bij grote brand Rijssen

Rijssen, 22 mei 2015
De brandweer is gisteravond te hulp geroepen bij een brand op het industrieterrein in Rijssen. De brand woedde bij het bedrijf voor snoepgoed en zoetwaren Alldra aan de Galvanistraat.

In Rijssen was een grote zwarte rookpluim te zien. Omdat er sprake was van een grote uitslaande brand, kreeg de brandweer van Rijssen ondersteuning vanuit Holten, Enter, Nijverdal en Vriezenveen. Vriezenveen kwam met de WTS 1000 ter plaatse, een water transport systeem met een maximale lengte van 1000 meter slang die uitgerold kan worden van brandadres tot waterwinningspunt.

De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Desondanks kwam er veel publiek op de brand af. De toeschouwers werden op grote afstand gehouden.

In het bedrijfspand sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer probeerde het overslaan van de brand naar aangrenzende panden te voorkomen. Rond 22.30 uur werd het sein brand meester gegeven. In de uren daarna is de brandweer bezig geweest met nablussen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto’s ingezonden door Jan Willem Klein Horstman