23-01-’16 Man uit Vroomshoop zet schoonzus op sekssite

Almelo/Vroomshoop, 23 januari 2016
Met de foto en naam van zijn schoonzus als dekmantel was de 43-jarige Mathijs S. zo’n 3,5 jaar actief op een sekssite. De geboren Hagenaar pleegde dat misdrijf vanuit Vroomshoop en Rheeze. De man werd ontmaskerd door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Vrijdagmiddag moest hij zich voor de Almelose rechtbank verantwoorden.

In de verhoudingen van de verdachte en het slachtoffer – de vrouw van zijn broer – leek nooit iets mis. Op een feestje werd een ‘gekke foto’ van de schoonzus gemaakt, die S. besloot te gebruiken op de website kinkytijd.nl, onder de naam van de vrouw. Zo ging hij onder haar naam erotische chatgesprekken aan met mannen. De schoonzus zelf wist hier lange tijd niets vanaf, maar zij werd echter lastiggevallen door meer dan tien mannen op haar werk, op straat en zelfs thuis.

‘Digitale verkrachting’
“Vreselijk. Ik had spanningen in mijn hoofd. Hierdoor werd ik rustiger”, verklaarde S. zelf voor politierechter Aksu. Tijdens de zitting vloeiden er zowel bij de verdachte als bij het slachtoffer tranen. Advocaat Schouten, die het slachtoffer bijstond, stelde dat de handelwijze van S. grote impact had op zijn cliënt. “Ze is drie jaar aangeboden als seksslavin en heeft reputatieschade opgelopen, helemaal omdat ze in een kleine gemeenschap woont. Dit voelt voor haar als digitale verkrachting”, aldus Schouten.

Onderzoek
Tijdens de behandeling van de persoonlijke omstandigheden van de verdachte kwamen zijn advocaat, de politierechter en de officier van justitie tot de conclusie dat het beter is de zaak aan te houden voor nader onderzoek van S. “Ik slik medicijnen en ben in behandeling. Nu gaat het beter met mij, maar in de tijd van het misdrijf was ik drie in één. Ik had naast mijn eigen stem twee andere stemmen in mijn hoofd”, verklaarde S. Politierechter Aksu: “Ik kan geen vinger achter uw omstandigheden krijgen en een psychiater en een psycholoog kunnen dat wel.”

Bron: Tc Tubantia