23-04-’14 Drie aanhoudingen en negen voertuigen afgepakt in henneponderzoek

Vroomshoop – 23-04-2014 – De politie heeft woensdagochtend 23 april, in samenwerking met de Belastingdienst en onder regie van het OM, drie verdachten aangehouden en negen voertuigen in beslag genomen in een lopend henneponderzoek.

Rond 07.00 uur waren in een loods aan de Vroomshoopseweg in Den Ham en drie woningen, aan de Wilhelminastraat, Bevert en Constantijnstraat in Vroomshoop zoekingen als onderdeel van een rechercheonderzoek naar georganiseerde grootschalige hennepteelt. Drie Vroomshoopse mannen (30, 33 en 37 jaar) zijn aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politie arrestantencentrum. Tevens zijn in het kader van ‘afpakken’ drie motoren, een bedrijfsbus, vier auto’s en een scooter in beslag genomen.

Misdaad loont niet
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.