24-02-’16 Brandweer Vriezenveen heeft geholpen bij zeer grote brand in Almelo

Almelo, 24 februari 2016
Op woensdag 24 februari heeft een zeer grote brand gewoed in een voormalig schoolgebouw aan de Violierstraat in Almelo. De brandweer heeft vier blusvoertuigen en drie redvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Hierdoor wist de brandweer een groot deel van het pand te behouden. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand aan de Violierstraat in Almelo. Bij aankomst trof de eerste eenheid een uitslaande brand aan in een voormalig markant schoolgebouw. Omdat de brand zich via het dak snel uitbreidde schaalde de brandweer direct op naar zeer grote brand. Naast vier tankautospuiten zette de brandweer drie redvoertuigen (twee hoogwerkers en een autoladder) in om de brand in te perken. De brandweer wist een derde deel van het pand te behouden. Drie uur na uitbreken van de brand werd het sein brand meester gegeven.

Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling. Meetploegen van de brandweer van de kazerne Vriezenveen hebben in de omgeving metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen. Er zijn geen verhoogde concentraties waargenomen.

Uit voorzorg zijn de bewoners van drie naastgelegen woningen uit huis gehaald. Zij zijn tijdelijk opgevangen door familie of vrienden. Zij konden aan het begin van de dag weer terug naar hun woning.

De oorzaak van de brand is niet bekend.  De schade aan het pand is aanzienlijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In totaal zijn meer dan 40 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden. De brandweer is nog zeker enkele uren bezig geweest met (na)bluswerkzaamheden.