24-04-’19 Weinig overlast door code geel in Twenterand

Twenterand, 24 april 2019
Veel overlast veroorzaakte de onweersbuien en de harde wind niet woensdagavond ondanks de code geel die door het KNMI was afgekondigd. Brandweerlieden uit Vroomshoop werden voor drie meldingen opgeroepen, in de rest van de gemeente bleef het rustig.

De eerste melding kwam omstreeks 21:15 uur binnen bij de Vroomshoopse brandweerlieden, aan de Nieuwstraat in Daarlerveen dreigde een boom op straat te vallen. Bij aankomst van de brandweer hing de boom al gevaarlijk boven de straat en blokkeerde de gehele weg. Met behulp van een kettingzaag was de boom echter zo verwijderd.

Tijdens de afhandeling van de stormschade kwam er al snel een nieuwe melding voor de brandweerlieden. Aan de Koningin Beatrixlaan stond door een windstoot een steiger op instorten, ook deze melding kon door de brandweer snel worden afgehandeld. Waarna de brandweerlieden aan de Eerste Polderweg in Beerzerveld opnieuw een boom moesten verwijderen van de straat. Door deze werkzaamheden moest de straat enige tijd worden afgesloten. 

Social media

Logo FacebookLogo Twitter

Laatste tweets

Archief