24-06-’15 Schuren verwoest door zeer grote brand in Geesteren

Geesteren, 24 juni 2015
Op woensdagavond 24 juni heeft een brand gewoed aan de Witteveensweg in Geesteren. Op het terrein zijn twee leegstaande veeschuren betrokken geraakt bij de brand, waarbij asbest is vrijgekomen op enkel het eigen terrein. In de schuur waren geen dieren aanwezig. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is onbekend.

Omstreeks 20.00 uur vanavond kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand aan de Witteveensweg in Geesteren. Dit ligt in het buitengebied van de gemeente Tubbergen. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak van de schuur en is vervolgens overgeslagen naar de naastgelegen schuur. Beide met een grootte van circa 60 bij 50 meter. Daarop is vrijwel direct opgeschaald naar een zeer grote brand.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Ondanks dat de rook over weilanden trok, heeft de brandweer geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. In de omgeving zijn er metingen verricht, waaruit bleek dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen in de rook zijn vrijgekomen.
Wel is bij de brand asbest vrijgekomen. Dit is enkel op het eigen terrein terecht gekomen. Het terrein blijft afgezet en een gespecialiseerd bedrijf zal samen met de gemeente het vrijgekomen asbest opruimen.

Brandweer en politie doen gezamenlijk onderzoek naar de toedracht van deze brand. De oorzaak is nog onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Omstreeks 22.30 uur is het sein brandmeester gegeven en wordt er nog enkele uren nageblust. Brandweer Twente heeft drie tankautospuiten, een hoogwerker, vier tankwagens en  enkele ondersteunende voertuigen ingezet.

Foto’s: EMG Fotografie