25-11-’12 Brand in kippenschuur Vroomshoop

Twenterand, 25 november 2012.

grote brand vroomshoopBij een grote brand aan de Hammerdijk in Vroomshoop, gemeente Twenterand, is een kippenschuur uitgebrand. De ongeveer 20.000 kippen zijn hierbij om het leven gekomen. De brandweer heeft voorkomen dat de brand is overgeslagen naar een naastgelegen kippenschuur en twee woningen. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

Vanmorgen om 05.27 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een kippenschuur (80 x 15 meter) aan de Hammerdijk in Vroomshoop. Bij aankomst was al sprake van een uitslaande brand. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de naastgelegen twee woonhuizen en een kippenschuur, waarin ook ongeveer 20.000 kippen zitten. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het asbest is in het weiland en op eigen terrein terecht gekomen. Ook de twee woonhuizen zijn besmet met asbest. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun woning. Voor hen is opvang geregeld.

Het besmette gebied is afgezet en het asbest wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

De brand was om 09.00 uur brandmeester. Brandweer Twente heeft ruim 30 brandweermensen uit de kazernes van Vroomshoop, Vriezenveen, Nijverdal, Den Ham en Hengelo ingezet om de brand te bestrijden. De oorzaak van de brand is niet bekend.