26-05-’16 Vrouw uit Vroomshoop veroorzaakt ongeval op de Wierdenseweg in Daarle

Daarle, 26 mei 2016
Op woensdag 25 Mei 2016 om 13:49 uur kreeg de politie Hellendoorn een melding van een verkeersongeval met letsel op de Wierdenseweg onder Daarle, gemeente Hellendoorn. Ter plaatse bleken drie personenauto’s betrokken bij het ongeval. Een 21-jarige bestuurster van een personenauto uit Vroomshoop kwam uit de richting van Wierden rijden en reed in de richting van Daarle. Ter hoogte van de Tolplas is zij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer gekomen.

Een 51-jarige bestuurder van een personenauto uit Nordhorn (Duitsland) zag dat deze personenauto op zijn weghelft kwam en probeerde zoveel mogelijk naar rechts uit te wijken om een frontale aanrijding te voorkomen. Dit bleek niet genoeg te zijn en zijn voertuig werd linksachter in de flank geraakt. De 51-jarige man raakte hierdoor de macht over zijn voertuig kwijt en deze draaide om zijn as en kwam in aanraking met een personenauto, bestuurd door een 54-jarige man uit Ommen, welke achter de 21-jarige vrouw had gereden.
Een vrouw, welke als bijrijder in het voertuig van de 51-jarige man uit Nordhorn zat, is gewond geraakt. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis te Almelo voor verder onderzoek en behandeling. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van het district Twente is ook ter plaatse geweest voor onderzoek. Tegen de 21-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een voertuig is door een bergingsbedrijf afgesleept.