26-07-’18 Drone team Vriezenveen gealarmeerd voor grote branden buiten de regio

Kampen / Varsseveld, 26 juli 2018
De brandweerlieden van het drone team uit Vriezenveen zijn vandaag twee keer gealarmeerd voor grote branden buiten de regio. Vanmorgen omstreeks half negen kregen de brandweerlieden de eerste melding voor een grote brand in Kampen. Die brand brak midden in de nacht uit, in een grote loods met afval van een recyclingbedrijf. De brand ging gepaard met een enorme vuurzee en grote rookwolken die richting Flevoland trokken. Het drone team heeft voor de blussende eenheden de situatie in kaart gebracht waardoor er nog gerichter kon worden geblust.


Rond tien over half vier werd er opnieuw een verzoek gedaan voor een inzet van de drone bij een brand in een afvalbult bij een afvalverwerker in Varsseveld. Door een nog onbekende oorzaak was er een brand uitgebroken in de berg met zo’n 1500 kuub restafval. Kort na de alarmering bleek de inzet echter niet nodig, waardoor de brandweerlieden weer verder konden met de reguliere werkzaamheden.

Brandweerlieden uit Vriezenveen en Rijssen maken samen deel uit van een van het drone team van brandweer Twente. Het inzet gebied van dit team is ook buiten de regio Twente. In de toekomst zullen er meerdere drone teams komen in Nederland. Tot die tijd zal het drone team in grote delen van het land inzetbaar zijn.

Klik hier voor een fotoreportage van de brand in Kampen door Stefan Verkerk 

Social media

Logo FacebookLogo Twitter

Laatste tweets

Archief