26-07-’19 Meerdere bermbranden houden de brandweer bezig in en rond Vroomshoop

Vroomshoop, Den Ham, Hellendoorn, 26 juli 2019
De brandweer uit de regio is vanmiddag opgeroepen voor verschillende bermbrand in en rond Vroomshoop.

De brandweer is vanmiddag rond 14.45 uur begonnen in een bosperceel aan de Stobbelaan in Vroomshoop waar ze een beginnende bosbrand hebben geblust. Een medewerker van de school Kadans ontdekte het brandje en waarschuwde meteen de brandweer. Door zo snel te reageren is voorkomen dat de brand verder uit kon breiden.

Daarna was het rond 15.25 uur raak aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Daar ging een stuk van ongeveer 10 bij 20 meter ging in vlammen op. Voorbijgangers ontdekten de brand en zijn begonnen met blussen door middel van een schop de vlammen te doven. De brandweer nam het over en bluste de brand af. Met behulp van een hitte camera werd gekeken of het vuur zich in de bodem had gevoegd.

Daarna waren de volgende branden:

Rond 15.51 uur op de Noordelijk Kanaaldijk in Hellendoorn vlak bij Den Ham. Een stuk berm van 40 meter stond volledig in brand.

Rond 16.12 uur voor een grote bermbrand aan de Russenweg in Vroomshoop. Hier brandde een berm over een lengte van 40×5 meter. Dat ging gepaard met veel rook.

Rond 16.36 uur aan de Havenstraat in Vroomshoop. Daar heeft een fikse berm/struikenbrand gewoed waarbij veel rook vrij kwam.

Rond 16.06 uur een bos en bermbrand bij het Ruiterpad in Den Ham. Omdat de brandweer al meerdere meldingen tegelijk kreeg werden er meerdere korpsen opgeroepen. Met flinke water stralen werd de brand geblust.

Rond 17.52 uur aan de Bosweg in Vroomhoop. Daar brandde ook een gedeelte van de berm naast het Zandstuve bos. Een stuk van 5×5 meter werd geblust door de brandweer. De politie doet volop onderzoek en voert controle uit in het gebied van de branden omdat het toch een verdachte situaties is.

Social media

Logo FacebookLogo Twitter

Laatste tweets

Archief