26-10-’13 Auto tegen boom Blankemeerweg Vriezenveen

Auto tegen boom Blankemeerweg VriezenveenVriezenveen, 26 oktober 2013
Bij een ernstige aanrijding op de Blankenmeerweg zijn zaterdagavond 26 oktober twee inzittenden van een rallyauto gewond geraakt. De 25-jarige bestuurder uit Almelo wilde de auto uitproberen, raakte in een slip en verloor de macht over het stuur. Hierna schampte de auto twee bomen en kwam zwaar beschadigd tot stilstand.

Het ongeval werd omstreeks 19.20 uur gemeld. Bij de komst van de hulpverleningsdiensten bleek de passagier, een 21-jarige vrouw uit Eindhoven, al uit de auto te zijn gekomen. Zij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en over haar letsel is op dit moment bij de politie niets bekend.

De bestuurder zat met zijn voet en been dusdanig bekneld dat de brandweer speciaal gereedschap moest inzetten om hem uit de auto te bevrijden.  Ook werd er personeel van een opgeroepen traumahelikopter ingezet bij het stabiliseren van het slachtoffer. Na te zijn bevrijd, is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. Hij heeft in ieder geval meerdere botbreuken opgelopen.

Bestuurder test rallyauto en botst tegen boomTe hard gereden

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de Almeloër de auto wilde uitproberen en met hoge snelheid reed. Op een gegeven moment verloor hij de macht over het stuur, is in de linker berm gekomen en heeft vervolgens twee bomen geschampt. Vervolgens kwam de auto zwaar beschadigd op de weg tot stilstand. De weg is gedurende de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie volledig afgesloten geweest. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder.

(Klik hier of op de foto voor een reportage.)