27-02-’16 Brandweer Vriezenveen ondersteunt bij grote brand varkensschuur in Albergen

Albergen, 27 februari 2016
Op zaterdag 27 februari is een varkensschuur uitgebrand aan de Zenderenseweg in Albergen. In de schuur waren ongeveer 500 varkens aanwezig. De meeste varkens hebben de brand helaas niet overleefd. De brandweer wist uitbreiding naar naastgelegen varkensschuren te voorkomen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand aan de Zenderenseweg in Albergen. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan in een schuur van ca 35 bij 15 meter groot. In de schuur waren ongeveer 500 varkens aanwezig. De brandweer schaalde direct groot op om uitbreiding naar naastgelegen varkensschuren te voorkomen. Binnen het uur gaf de brandweer het sein brand meester. De brand is beperkt gebleven tot de varkensschuur. De naastgelegen schuren wist de brandweer te behouden. De meeste varkens hebben de brand niet overleefd.

Het dak van de varkensschuur was bedekt met asbestplaten. De asbest is neergeslagen in de directe omgeving van het pand. Dit gebied is door de brandweer afgezet. De asbest zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd gaan worden.

De oorzaak van de brand is niet bekend.  Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Brandweer Twente heeft drie tankautospuiten, een hoogwerker, twee tankwagens en een watertransportsysteem ingezet om de brand te bestrijden. De meetploeg van kazerne Vriezenveen hebben in de omgeving metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen. Totaal komt dit neer op ongeveer dertig brandweermensen van verschillende kazernes. De brandweer verwacht nog een paar uur bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Foto’s: Jeffrey Kastermans