27-07-2021 Boom valt op woning door de wind in Vroomshoop

Vroomshoop, 27 juli 2021
Aan de Hoekweg in Vroomshoop is dinsdagmiddag een woning beschadigd geraakt, nadat er een boom op het huis viel na een korte, maar hevige onweersbui die over de regio trok. Het dak van de woning is hierdoor lek geraakt.

Iets na 15.00 uur trok er een fikse regenbui over Twente, met onweer en zware windstoten. Dat zorgde in ieder geval in Vroomshoop voor wat problemen, waarbij zelfs trampolines in tuinen dreigden weg te waaien. Bomen vielen om, waarbij er aan de Hoekweg een op een woning terecht kwam.

Het huis heeft flinke schade opgelopen door de boom, waaronder een lek dak. Gemeente en hulpdiensten zijn ter plaatse geweest om de schade op te nemen. Met behulp van een kraan werd de boom van het dak verwijderd. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.

Op de Hammerweg viel er een boom op straat, waardoor de weg tijdelijk geblokkeerd was. De brandweer was aan deze klus begonnen, maar de gemeente maakte het af, aangezien de brandweer naar de volgende klus onderweg ging. De weg was enige tijd geblokkeerd.