28-01-’15 Boete en voorwaardelijke rijontzegging voor aanrijding buurtgenoten in Vroomshoop

Almelo – 28-01-2015 – Het is goed mogelijk dat de autoruiten van een automobilist uit Vroomshoop besloegen kort voordat hij drie buurtbewoners aanreed. Dat zegt de rechtbank in Almelo in haar vonnis in de strafzaak tegen de 20-jarige man. De man kreeg een boete van 450 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden opgelegd.

Hij reed in december 2013 met zijn auto weg bij zijn huis in Vroomshoop. Iets verderop in dezelfde straat botste de man op drie leden van een gezin. De man heeft voor de rechtbank verklaard dat hij ze niet had gezien, omdat zijn autoruiten bij het wegrijden plotseling besloegen.

Toen hij de aanjager aanzette botste hij op een echtpaar met hun dochter. Zij raakten zwaar gewond. De rechtbank zegt in het vonnis dat het goed kan dat de man voor vertrek zijn autoruiten had schoongemaakt, maar dat hij alleen direct had moeten stoppen toen zijn ruiten besloegen in plaats van rijdend de knop van de luchtblazer aan te zetten. Daarmee maakte de man volgens de rechtbank een verkeersfout.

Zie ook het artikel van 12 december 2013.