28-03-’14 Gezochte bestuurder grijze VW Golf is bekend

Aadorp – 28-03-2014 – De politie zocht de bestuurder van een grijze VW Golf, die betrokken was bij de aanleiding van een dodelijke aanrijding. Na het tonen van beelden, van een dashboardcamera, in het opsporingsprogramma Onder de Loep kwamen er tientallen tips binnen. De politie heeft aan het begin van de avond een 28-jarige man uit de gemeente Twenterand in het politiebureau verhoord.

Op 8 maart j.l. vond er op de N36 in Aadorp (Almelo) een ernstig ongeval plaats. Hierbij kwam een 54-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. De aanrijding werd per toeval opgenomen door een dashboardcamera van een getuige die ten tijde van het ongeval ook over de N36 reed. Het lukte de digi-deskundigen van politie en andere technici niet om het opgenomen beeld scherper te krijgen of het kenteken van de betreffende VW Golf leesbaar te maken (te weinig pixels). Ook kwam er geen reactie op een getuigenoproep waar gericht naar een grijze Volkswagen Golf werd gevraagd. Daarom werd besloten, na overleg met het Openbaar Ministerie, om de camerabeelden van de dashboardcamera te tonen in het opsporingsprogramma ‘Onder de Loep.

Veel tips

Na de uitzending van het regionale opsporingsprogramma werd het ‘Onder de Loep’-youtube-filmpje van dit ongeval veel bekeken en gedeeld op (sociale) media. Bij de politie kwamen tientallen tips binnen met onder andere namen van mogelijke bestuurders en kentekens van grijze Volkswagens type Golf. Politieagenten hebben de tips nagetrokken en kwamen uit bij een 28-jarige man uit de gemeente Twenterand. Hij is begin van de avond gehoord over zijn betrokkenheid bij het ongeval.

Niets gemerkt

De man heeft aangegeven dat hij zichzelf en zijn auto heeft herkend op de uitgezonden beelden. Hij verklaarde op zaterdag 8 maart niets van de aanrijding, die achter hem gebeurde, te hebben gemerkt. De politie heeft de 28-jarige man slachtofferhulp aangeboden en maakt proces-verbaal op.