28-07-’16 Zeer grote brand bij garagebedrijf aan de Hammerweg in Vroomshoop

Vroomshoop, 28 juli 2016
Op donderdag 28 juli heeft een hevige brand gewoed in een garagebedrijf aan de Hammerweg in Vroomshoop. Het pand is door de brand grotendeels verwoest. De brandweer voorkwam uitbreiding naar naastgelegen woningen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 Omstreeks 12.10 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een garagebedrijf aan de Hammerweg in Vroomshoop. Bij aankomst van de eerste tankautospuit troffen zij een uitslaande brand aan in een groot deel van het bedrijf. De brandweer heeft direct opgeschaald naar zeer grote brand om met veel mensen en materieel de brand te bestrijden.

De inzet van de brandweer was gericht op uitbreiding te voorkomen naar naastgelegen woningen, waaronder een woning met een rieten kap. De brand is beperkt gebleven tot het autobedrijf. De helft van het garagebedrijf is door de brand verwoest. De rest van het pand heeft forse rook- en waterschade opgelopen. Om 13.50 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Dit zorgde voor enige rookhinder. De omwonenden zijn door middel van een NL Alert en een burgernetmelding geïnformeerd. Zij kregen het advies om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Door de rookontwikkeling kunnen omwonenden roetdeeltjes vinden in de tuin. Deze kunnen opgeveegd en in een vuilnisemmer gedeponeerd worden.

De brand is bestreden door ongeveer 30 brandweermensen. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met het nablussen van de brand.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto’s ingezonden door: Dennis van Nuil & Alwin Winkel