29-09-’16 Nieuwe voertuigen voor duikers van brandweer Twente

Twente, 29 september 2016
Brandweer Twente krijgt voor het  uitvoeren van haar duiktaak de beschikking over twee nieuwe voertuigen. Deze worden vrijdag 30 september officieel aan Brandweer Twente overgedragen. Tevens krijgen de duikers nieuwe duikpakken en -uitrusting.

Duiken is één van de specialistische taken van Brandweer Twente. Hiervoor beschikken we over een opgeleid en getraind duikteam van 43 personen. Om in heel Twente snel een duikteam bij een incident te hebben, zijn de duikers gestationeerd in Hengelo en Almelo. De duikers worden ongeveer 40 per jaar gealarmeerd voor waterongevallen, zoals auto’s met inzittenden te water, drenkelingen en dieren te water.


Vervanging oude voertuigen
De twee oude voertuigen voor de duikers waren na 14 jaar aan vervanging toe. Hiertoe is vorig jaar een aanbestedingstraject gestart. De firma Visser uit Leeuwarden heeft de opdracht gekregen tot levering van twee nieuwe voertuigen (Mercedes bestelbus, type Sprinter MB516). Beide voertuigen zijn identiek uitgevoerd. “Brandweer Twente beschikt nu over twee mooie voertuigen, waarin alle wensen vanuit de groep duikers zijn meegenomen en waarbij specifiek is gekeken naar arbo en ergonomie, ” vertelt Ben Hesselink, specialist Brandweerzorg van Brandweer Twente. De auto’s zijn uitgevoerd volgens de laatste technieken op het gebied van LED verlichting, elektronica en communicatie.

Nieuwe uitrusting
De duikers worden vrijdag 30 september ook van nieuwe duikpakken en -uitrusting voorzien. De overdracht vindt plaats vanaf 16.00 uur in de kazerne van Borne aan de Bieffel 11.

Technische specificatie:  Mercedes bestelbus type Sprinter MB516. Dat betekent een laadvermogen van ruim 5000 kg, een diesel krachtbron van 160 pk, een volautomatische transmissie en een inschakelbare vierwielaandrijving. Aan beide zijden van het duikerscompartiment een schuifdeur, voorzien van privacy glas, met daaronder een automatisch uitschuifbare treeplank.

het nieuwe voertuig voor de duikers in Hengelo