28-11-’12 ME Oefening omg. Hengelo / Borne

Hengelo/Borne, 28 november 2012
Woensdag 28 november was het voor omstanders ook zichtbaar dat de ME een oefening hield. Een van de scenario’s van die dag was dat een bus met voetbalsupporters vernielingen hadden gepleegd. Deze voetbalsupporters werden gespeeld door leerlingen van studievereniging Cementi van het Saxion in Enschede. Op de snelweg werden dus bus ontdekt en door busjes van de ME begeleid. Toen onderaan de afrit de bus stil kwam te staan voor het stoplicht stapten een groot deel van de supporters uit. De ME verzocht de supporters weer in te stappen en uiteindelijk ging de rit verder naar het cellencomplex in Borne, waar in de kooi, een speciale ruimte waar een hele bus in past en zich meerdere cellen bevinden, de supporters vriendelijk verzocht om uit te stappen. Een deel voldeed aan dit verzoek, een ander deel werd door ME’ers uit de bus gehaald. De ME en de studenten van Cementi kunnen terug kijken op een geslaagde oefening.
(Klik op de foto om naar het album te gaan)