31-03-’15 Brandweer druk met stormschade

Twente, 31 maart 2015
Storm  heeft op dinsdag 31 maart voor flinke overlast in Twente gezorgd. Brandweer Twente moest ongeveer 160 keer in actie komen. Bij de meeste incidenten ging het om omgewaaide bomen over de weg. Ook kwamen er meldingen binnen van bomen op woonhuizen, afgewaaide dakpannen, omgewaaide hekken en loslatende dakplaten. Bij de brandweer zijn geen gevallen van persoonlijke ongelukken bekend.

Vanaf ongeveer 06.00 uur kreeg de brandweer veel meldingen van stormschade binnen vanuit de gehele regio. De meest voorkomende meldingen waren die van omgewaaide bomen die een weg blokkeerden. De brandweer heeft de bomen verwijderd, zodat het verkeer weer doorgang kon vinden. Op enkele plekken in Twente viel een boom op een huis of op een auto.

Op de A35 ter hoogte van de afslag Borne-West viel net voor de ochtendspits een boom op de snelweg. De politie heeft de snelweg tijdelijk afgezet en de brandweer heeft de boom verwijderd. In Borne ondervond het treinverkeer hinder door loshangende takken op de bovenleiding. Ook in tussen Hengelo en Delden heeft het treinverkeer vanavond stilgelegen, omdat daar een boom op het spoor dreigde te vallen. Van een aantal woningen in de regio zijn dakpannen of dakplaten afgewaaid, waardoor geparkeerde auto’s schade op hebben gelopen. Van het dak van het Wilminktheater in Enschede zijn zonnepanelen afgewaaid. Hier is de omgeving ruim afgezet en maakt de brandweer de panelen vast.

Voor zover bij de brandweer bekend, hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en is er alleen sprake van materiële schade.

Brandweer Twente verwacht nog de hele avond bezig te zijn met de afronding van alle stormschademeldingen.