31-07-’14 Uitkomst onderzoek dode vosjes

Twenterand – 31-07-2014 – Vandaag 31 juli is de uitkomst van het toxicologisch onderzoek naar de in juni jl. in het natuurgebied Engbertsdijkvenen aangetroffen dode vosjes bekend geworden.

In juni zijn zeven dode vosjes aangetroffen in natuurgebied Engbertsdijkvenen. (Zie onderstaand bericht) Op 24 juni is gemeld dat één vosje vergiftigd is. Nu is de uitkomst van het toxicologisch onderzoek van de overige zes vosjes ook bekend geworden. Gebleken is dat alle vosjes van hetzelfde vergiftigde aas hebben gegeten. Het aas is vergiftigd met een in Nederland verboden landbouwgif. Onderzocht wordt of het mogelijk is te achterhalen wie nog over dit vergif beschikt, daarom wordt niet bekend gemaakt om welk vergif het exact gaat. Er zijn sinds juni geen vergiftigde dieren meer aangetroffen in het gebied. Tips blijven welkom via 0900-8844.

Persbericht 17 juni 2014
02 Twenterand – Dode vosjes aangetroffen
De politie en Staatsbosbeheer waarschuwen wandelaars met hond, deze aangelijnd te houden in natuurgebied Engbertsdijkvenen, in verband met het aantreffen van dode vosjes die mogelijk vergiftigd zijn.

De boswachter trof maandag 16 juni een zevental dode vosjes aan in het veld van natuurgebied Engbertsdijkvenen. Omdat er voorgaande jaren diverse vergiftigingen van dieren daar hebben plaatsgevonden wordt vermoedt dat het ook ditmaal weer het geval is. De vosjes zijn in opdracht van de afdeling Bijzondere Wetten van de politie voor toxicologisch onderzoek overgebracht naar Lelystad.

Om geen risico te nemen waarschuwen politie en Staatsbosbeheer alle wandelaars met honden en kleine kinderen om alert te zijn. De hond kort aangelijnd te houden en kleine kinderen niets op te laten rapen.