31-10-’15 Technische recherche onderzoekt woning op Oosteinde Vriezenveen

Vriezenveen, 31 oktober 2015
Politie onderzoekt aanleiding en toedracht van vechtpartij tussen huisgenoten. Twee mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek,vijf mannen verblijven nog in het ziekenhuis.

Op zaterdag 31 oktober omstreeks 21.20 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een vechtpartij zou zijn tussen meerdere mannen bij een woning aan het Oosteinde in Vriezenveen. De gealarmeerde politieagenten troffen bij aankomst een 24-jarige man met de Poolse nationaliteit gewond aan. Hij had een bloedende hoofdwond en zwalkte op zijn benen. De volgende man die uit de woning richting de agenten liep was een 35-jarige Poolse man. Ook hij zat onder het bloed. In de hal van de woning hoorden de agenten glasgerinkel. Toen ze daar gingen kijken zagen ze nog een bebloede man, die zwalkend en verdwaasd reageerde. Dit betrof een 30-jarige man uit Polen. Een politieagent trof bij een woning verderop nog een 21-jarige man uit Polen aan. Op straat stond ook een gewonde, 31-jarige man uit Roemenië. De agenten zagen in de woning aan het Oosteinde overal bloed en sporen van een worsteling.

Vijf gewonden

In totaal zijn er vijf ambulances ter plaatse geweest om de vijf gewonde mannen te onderzoeken en over te brengen naar het ziekenhuis. Drie politieagenten zijn met de ambulances meegegaan omdat de betrokken mannen vervelend en onder invloed van alcohol waren. Twee mannen verblijven op de intensive care en de overige drie worden verpleegd op zaal.

Politie onderzoekt toedracht

Twee Roemeense mannen van 22 en 23 jaar, die ook bebloede handen hadden, zijn door de politieagenten aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne waar ze werden ingesloten. De betrokken mannen zouden allemaal op het adres aan het Oosteinde verblijven en een werkvergunning in Nederland hebben.

Aangezien het vermoeden bestaat dat er een flink conflict heeft plaats gevonden waarbij de mannen elkaar te lijf zijn gegaan stelde de recherche van politie Oost-Nederland meteen een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Tips? 

De politie vraagt iedereen die iets gezien heeft of meer weet over dit incident zich te melden via 0900-8844.