31-12-’15 Ongeval met klappoeder, 45-jarige Vriezenvener zwaargewond

Vriezenveen, 31 december 2015

Een 45-jarige man uit Vriezenveen, die volgens de politie op zijn eigen erf aan het Oosteinde magnesiumpoeder aan het doorroeren was, is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt.

Volgens de familie gebruikte de man echter geen magnesiumpoeder, maar een poeder van zwavel en kaliumchloraat om de traditie van ‘klaphamer’ te demonstreren.

Knal
Met ‘klaphamer’ wordt er met een flinke hamer op het poeder geslagen, wat een behoorlijke knal geeft. Het poeder zat in een schoenendoos en is door onbekende oorzaak tot ontploffing of ontbranding gekomen. Daarbij is het slachtoffer één vinger kwijtgeraakt.

Geen mededeling
De man raakte eveneens gewond aan zijn ogen, gezicht en andere hand. De kans bestaat dat het slachtoffer zijn zicht niet terugkrijgt. Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag rond drie uur. Ziekenhuis MST, waar het slachtoffer per ambulance naar toe is gebracht, doet uit oogpunt van privacy geen enkele mededeling.

Ongeval
De politie was ter plaatse, maar volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhof is geen sprake van een strafbaar feit. ‘’Het slachtoffer was bezig in zijn eigen omgeving. Dat is uitgelopen op een ongeval. De politie doet hier verder niets mee.’’