01-11-’12 Auto te water door onoplettendheid

auto te waterWesterhaar-Vriezenv Wijk, 01-11-2012 • Een 38-jarige automobilist uit Denekamp belandde met zijn voertuig woensdag 31 oktober door onoplettendheid te water.

Woensdagmiddag 31 oktober omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een te water geraakt voertuig op de Grintweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een 38-jarige automobilist uit Denekamp reed over de Grintweg, komende vanuit Westerhaar. Door onoplettendheid kwam de man op het verkeerde weghelft, maakte een stuurcorrectie en kwam in het naastgelegen water tot stilstand. De man wist zelf op het droge te komen en raakte niet gewond. Hij verklaarde onoplettend te zijn geweest doordat hij een sigaret aan het draaien was tijdens het rijden.

Laat je niet afleiden
In het drukke verkeer moet je je als automobilist kunnen concentreren op de weg. Uit onderzoek blijkt dat het lastig is achter het stuur twee dingen tegelijk te doen. Vooral gebruik van elektronische apparatuur zoals autoradio, mobiele telefoon en navigatieapparatuur, leidt de aandacht af. Je bent niet 100% met je hoofd bij het verkeer. Je reageert trager, hebt minder controle over de auto, let minder op je snelheid en mist informatie. Dat kan gevaar opleveren voor jezelf en voor andere verkeersdeelnemers.

Neem je verantwoordelijkheid en ga bewust om met elektronische apparatuur. Dat is goed voor je eigen veiligheid en die van anderen. Kortom: laat je niet afleiden en hou je aandacht bij de weg.