09-11-’12 Politie Twente zoekt Politievrijwilligers

Twente 09 november 2012 • Politievrijwilligers zijn onmisbaar in het werk van Politie Twente. Zij zetten zich in voor een veilig en leefbaar Twente. Politievrijwilligers hebben een sleutelrol bij de zichtbaarheid van de politie en zijn het aanspreekpunt voor de mensen op straat. Het korps is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Wat doet een vrijwilliger?
Tijdens surveillances en bij evenementen houden zij samen met beroepscollega’s toezicht. Eenvoudige problemen handelen zij zelf af. Ze assisteren bij verkeers- en alcoholcontroles, maar zijn ook op het bureau om arrestanten te begeleiden. Politievrijwilligers dragen geen vuurwapen, wel handboeien, een wapenstok en pepperspray. Ze ontvangen geen salaris maar een vergoeding. Het korps betaalt de opleiding, het uniform, de sportkleding en de boeken.

Leren en werken
De opleiding tot politievrijwilliger vindt plaats aan de Politieacademie in Apeldoorn. De lessen worden naast de normale dagelijkse activiteiten gevolgd, vooral in de avonduren. De opleiding van anderhalf jaar aan de Politieacademie wordt afgewisseld met praktijkwerk.

Functie-eisen
Een goede politievrijwilliger moet stevig in de schoenen staan en goed met mensen om kunnen gaan. Want ook in stressvolle situaties moeten zij rustig blijven en de mensen om hun heen kunnen kalmeren. Naast deze eigenschappen is er een aantal basiseisen waaraan ze moeten voldoen. Deze staan op kombijdepolitie.nl. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die in de regio wonen. Van politievrijwilligers wordt verwacht dat ze minimaal 200 uur per jaar beschikbaar zijn.
Interesse en informatie
Voor geïnteresseerden is er op woensdag 21 november 2012 is er een informatiebijeenkomst bij Restaurant de Zegger, Haaksbergerstraat 51 in Hengelo. De inloop is vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan via annette.van.der.zande@twente.politie.nl. Via dit e-mailadres is ook meer informatie over de functie te verkrijgen.

Iedereen die zich aan wil melden om als vrijwilliger aan de slag te gaan, kan zich direct al aanmelden via de site kombijdepolitie.nl. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.